Montering av 16 & 20 tums barncykel – Mekskolan film 12

Har du köpt en 16 eller 20 tums barncykel på nätet och fått den hemlevererad i en kartong? Då ska du titta på denna filmen. Här visar jag hur du monterar en 16 & 20 tums barncykel.

Givetvis kan olika fabrikat se olika ut med olika delar att montera, men jag hoppas denna filmen kan vara dig till nytta ändå.

Det behövs inte många verktyg för att montera en 16 eller 20 tums barncykel. När jag monterade denna cykeln använde jag en pedalnyckel ( 15mm ) Funkar även bra med en blocknyckel. Tänk dock på att pedalerna ska dras åt ganska hårt så det blir lättare med ett lite längre skaft. Jag använde en 6 mm insexnyckel till att skruva åt styret och en avbitare för att knipsa av buntbanden i emballaget. För att skruva fast korgen använde jag en vanligt stjärnmejsel och en 8 mm blocknyckel.

 

Har du inte köpt någon cykel än? Då kan du klicka dig in på Färjestadens cykelaffärs hemsida och kolla vad dom har för 16 tums barncyklar eller 20 tums barncyklar att erbjuda.

Posted in Underhåll och övrigt and tagged .